Ionuț Nicolae.jpeg

Ionuț Nicolae

  • Facebook

Absolvent al cursurilor de Master din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București. În prezent cercetător științific independent (pregătirea tezei de doctorat) la Centrul Internațional al Holocaustului ‘Yad Vashem’, Ierusalim, Israel și membru al Bibliotecii Bodleiene, Universitatea din Oxford, cu specializare în domeniul Holocaustului și Genocidului evreilor și al Bibliotecii specializate în domeniul Holocaustului și Genocidului Weiner din Londra. 

Crescut și educat în centrele de plasament din România, fost președinte al Consiliului Național al Tinerilor Instituționalizați (CTI), Ionuț locuiește în Anglia și este manager în cadrul unui lanț hotelier de succes. Iubește călătoriile culturale, să citească, să petreacă ore în șir în muzee, să asculte muzică clasică, este pasionat de teatru, de interculturalitatea umană, de istoria intelectuală a umanității, îi plac sporturile și este o persoană optimistă, zâmbitoare și sociabilă. 

,,România este țara pe care o iubesc, românii sunt oamenii pe care îi iubesc. Nu m-am desprins niciodată de sufletul românesc și voi încerca să reprezint cu succes cultura și pasiunea românească oriunde m-aș afla în lume. România este țara mea de suflet.”