Sugestii pentru Moș Crăciun: cele mai frumoase cărți pentru copii de la Pandora MMoș Crăciun, atât de așteptat an de an de copii, are nevoie de inspirație și ajutor, așa că am pregătit o listă generoasă de cărți publicate recent de Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, în colecția PanDA. Aceste povești pot fi cadourile perfecte de pus sub brad și pe care cei mici le vor descoperi cu încântare în prima zi de Crăciun.


Doar 5 somnici pân’ la Crăciun de Jimmy Fallon - o carte scrisă de gazda emisiunii The Tonight Show de la NBC și autorul de bestselleruri New York Times. Toți cei care au crescut sărbătorind Crăciunul își amintesc de emoția care înconjoară această zi magică. Cu ajutorul acestei cărți putem face ca ultima săptămână până la Crăciun să fie mai distractivă, numărând câte nopți mai sunt până la sosirea lui Moșului și a renilor săi. Doar 5 somnici pân’ la Crăciun e însoțită de ilustrațiile încântătoare ale lui Rich Deas.

Meșterește acasă cu Findus, cea mai nouă carte publicată în cadrul seriei bestseller Pettson și Findus, este o captivantă cărticică de activități potrivite pentru fiecare sezon, cu splendidele ilustrații ale inegalabilului Sven Nordqvist. Autorul, prin vocea simpaticului Findus, dedică această carte tuturor mamelor, taților, doamnelor sau domnilor de la grădiniță, domnișoarelor profesoare, învățătoarelor, bunicilor, mătușilor, unchilor, cercetașilor-șefi și tuturor celor care cunosc fetițe sau băieței care, la fel ca Findus, sunt extrem de curioși. Cartea a fost scrisă, bineînțeles, și pentru toți copiii curioși. Minunat ilustrată, seria Pettson și Findus a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și s-a tradus în 44 de limbi. În Suedia și peste tot în lume, această serie este un adevărat fenomen.


Vacanța de Crăciun a Moșului, de Mauri Kunnas, este o poveste veselă cu ilustrații fantastice din care veți afla ce se întâmplă în vacanța lui Moș Crăciun și cum se distrează gașca lui. Pe scurt, este vorba despre prăjituri delicioase, jocuri de toate felurile, precum și de tradiții venite din întreaga lume – totul pentru ca Moș Crăciun și spiridușii lui să fie veseli cât cuprinde în zilele de sărbătoare. Vacanța de Crăciun a Moșului vine cu multe activități haioase, dar cel mai important este că toți se bucură de fiecare moment petrecut împreună.Luna vrea să zboare, de Andreea Lițescu și ilustrată de Adriana Roșculeț, este povestea unei fetițe năzdrăvane care are curajul să-și urmeze visul într-o lume plină de prejudecăți. Încă de mică, Luna a fost diferită de restul copiilor, dar alături de părinții săi a învățat să se iubească așa cum este ea: visătoare, dornică de aventură și plină de viață. Autoarea își dorește ca prin această carte să schimbe mentalități, să reamintească părinților cât de important este să credem în cei mici pentru că, deși au corp mic, au o minte fascinantă.